resor - långa & korta

VÄRLDENS ÄLDSTA VEGETARISKA RESTAURANG

Världens äldsta vegetariska restaurang finns i Zürich. Restaurang Hiltl etablerades redan 1898. Den har drivits av fyra generationer i 125 år 365 dagar om året. Det ni! Vi var där i mars tidigare i år.

Världens äldsta vegetariska restaurang

Så här ser huvudrestaurangen ut. Den på Sihlstrasse. De har etableringar på flera håll också. Tyvärr var det ett vägbygge precis utanför så bilden är ju inte jättekul, men ändå.

Världens äldsta vegetariska restaurang

Vi var, som sagt, där i mars så det var inte jättevarmt, men vissa satt ute.

Charmig gammal inredning!

Världens äldsta vegetariska restaurang

Det fanns huuuur mycket fräsch mat som helst. Varje rätt var föredömligt uppmärkt. Bra för mig som är allergisk för vissa saker! De har ett bra koncept när det gäller buffén. Man betalar i vikt. Det är jag helt säker på att det minskar på svinnet och miljöpåverkan. När det är buffé så tenderar ju folk att vräka på massor och sen lämna hälften för att man inte orkar. Utöver buffén så har de även färdiga menyer. Och frukost. Och events. Och kurser…

Allt är rätt pricey i Zürich för oss svenskar, men det här tyckte jag faktiskt var prisvärt. Varje 100 gram kostar 5,8 CHF. Min tallrik på nästa bild kostade 13,75 CHF (ca 175 kr).

Världens äldsta vegetariska restaurang

Jag hade sett att denna restaurang fanns i Zürich så jag hade det som önskemål att besöka, som svar på Andreas farbrors fråga om vad vi ville göra. Mums vad gott det var. Han hade bjudit oss så generöst flera gånger redan så vi såg vår chans att bjuda tillbaka lite. Dessutom var det ju trevligt att ha fått möjlighet att äta på världens äldsta vegetariska restaurang när vi ändå var i Zürich. Här kan du läsa mera om detta historiska, men samtidigt moderna, ställe.

Här kan du läsa om vår första dag då vi redan kände att vi vill återvända och 
här kan du läsa om vår andra dag då vi firade förlovningsdag med ostron och champagne
Här kan du läsa om då vi besökte Lindt’s chokladmuseum och blev bjudna på fine dining.
En strandpromenad och en båttur kan man läsa om här.
Här kan du läsa om då vi fick en överraskning och en fantastisk utsikt över Zürichsjön och alperna.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.