resor - långa & korta

BESÖKA VÄRMLAND, VARFÖR INTE?

Att besöka Värmland lite mera ordentligt är faktiskt nåt som stått på min önskelista ett tag. Besökte de östra delarna av landskapet för ett antal år sedan och tänkte redan då att jag ville se mera.

Undrar hur mycket tomaterna mognar medan vi besöker Värmland!
Undrar hur mycket tomaterna mognar medan vi besöker Värmland!

Inför årets semester så försökte vi tänka ut nåt ställe eller område som inte är så vanligt och populärt turistmål. I alla fall vad vi tänker oss inte är så vanligt. Sånt som Gotland, Öland och västkusten.

Vi börjar med lite stadsliv. I Karlstad ska vi gå på museum, fika, strosa runt i parker, ta ett glas och titta på folk, äta god mat och bara chilla i två dagar. Sen går färden vidare till Arvika. Mysigt att besöka en småstad. Vi har tänkt oss en vandringsdag i Glaskogens naturreservat och sen har vi (läs jag) tänkt oss (läs mig) ett besök på Klässbols linneväveri. Det var väl inte direkt så att min livskamrat slog frivolter av lycka när jag föreslog just det där sista. Men å andra sidan är det fritt val att låta bli att hänga med 🙂 Och det går ju rätt fort. Typ nån timme eller två 😉

Efter två nätter i Arvika styr vi bilen mot Sunne. Äntligen ska vi bo på Selma Spa. Eftersom vi mer eller mindre är på genomresa så kändes det inte värt att lägga den relativt stora summan på ett hotellrum som det normalt sett kostar. Så vi tänkte oss två nätter på ett gästgiveri, som såg mysigt ut istället. Men plötsligt dök det upp ett erbjudande på Selma så vi slog till på en natt där och en natt på gästgiveriet. Vi får se hur mycket vi hinner njuta av vistelsen på Selma.

På hemvägen har vi sen tänkt att besöka Lesjöfors museum. En tidsvandring i samhällshistoria.

Så, besöka Värmland? Varför inte?!

Och vad har tomaterna med Värmland att göra då?! Helt enkelt bara att jag undrar hur mogna de kommer att vara då vi kommer hem!

Jag kommer att försöka uppdatera bloggen under tiden vi är ute på resande fot, så häng med ifall du vill. Nu drar vi!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.