trädgård

PROJEKT KITTEL MED BLOMMOR TILL ENTRÉN

Projekt kittel med blommor har snurrat i mitt huvud ett tag. När jag rotat runt bland Andreas gamla saker i trädgården, uthus och garage har jag fyndat en hel del. När han köpte Torpet så lämnade den gamla gubben en massa saker. Jag fyndade bland annat en gammal kittel.

Projekt Kittel med blommor till entrén
Projekt Kittel med blommor till entrén

Den här kitteln, eller vad man ska kalla den, stod längst bort i hörnet på tomten, full med jord och ogräs. Andreas hade tömt ut den och hade tänkt slänga den!! När jag fick syn på den satte jag såklart stopp för att den skulle få komma till kittelhimlen! Tankarna började snurra redan då, för ett par år sedan.

Projekt Kittel med blommor till entrén är påbörjat
Projekt Kittel med blommor till entrén är påbörjat

När det sen blev klart att vi skulle riva Torpet och bygga nytt hus så visste jag att det skulle få bli en kittel med blommor till entrén. Jag bad honom att såga av det där fula röret (undrar vad den där baljan använts till?!). Vi behöll hålet och en liten rörstump för avvattning.

Jag måttade diametern och köpte sex plastkrukor. Jag borrade små hål i tre av dem. Här kan man hitta en massa olika storlekar.

Projekt Kittel med blommor till entrén

I hålen trädde jag snören och gjorde en liten bärögla. Japp, det duggregnade den där vårdagen då jag höll på. 🙂

Jag köpte lecakulor och bredde ut i botten. Krukorna utan snören placerade jag ut på kulorna. Jag fyllde sen upp lecakulor runt krukorna.

Sen var det bara att åka till blomsteraffären för att frossa bland blommor som tål riktigt varmt läge och gärna håller länge. Jag ville ha något på höjden i bakkant. Vi hittade en flätad Vide. Till det fick det bli två Mårbacka. Jag planterade dem i krukorna med snören och sänkte ner i krukorna utan snören som stod i baljan. Tanken med dubbla krukor är att man lätt ska kunna lyfta ur innerkrukorna som blommorna är planterade i för att byta blommor. Jag inser i efterhand att jag skulle ha valt en lite mindre dimension på de inre krukorna eftersom de här liksom suger fast i ytterkurkorna. Så det är inte så lätt som jag trodde att lyfta ur dem. Vi måste vara två där den ena håller fast ytterkrukorna.

Projekt Kittel fick ett bra resultat, helt i min smak!

Vi ställde allt på plats och jag fyllde sen på med vackra stenar för att dölja krukor och lekakulor. Projekt Kittel med blommor till entrén fick ett bra resultat, helt i min smak!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Jessica
  15 juli, 2021 at 06:13

  Hej. Jag kallar det där kärlet för pannmur. Hade man till att koka tvätt eller färga i förr i tiden. Oftats var dom inmurade i källare eller uthus. Jättefint att plantera i som du gjort. Har själv letat på blocket efter en. Jessica

  • Reply
   Lena
   15 juli, 2021 at 08:15

   Men åh vad roligt att höra! Det verkar dessutom helt logiskt det där med att koka tvätt. Det fanns nämligen en separat tvättstuga, på de gamla ritningarna, intill där min sambo sa att kitteln fanns.

 • Reply
  Ulrica
  19 juli, 2021 at 02:43

  Så himla fint!!! Såna där stora kärl letar jag alltid efter på loppisar, de är superfina att använda som blomsteruppsättningar och du gjorde det jättefint med stenarna.
  KRAM

  • Reply
   Lena
   21 juli, 2021 at 09:29

   Tack snälla du! Man kan hitta mycket fint på loppisar.

 • Reply
  KRUKOR OCH KORGAR VID ENTRÉN - Gott för själen
  14 juni, 2022 at 11:27

  […] här gamla kitteln blev ett litet DIY-projekt förra året. Här kan man läsa om när jag räddade den från att hamna i kittel-himlen och hur och vad vi […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.